fredag 2. desember 2016

"Sykkelbyen" Bergen

Strava er en sosial plattform for syklister, løpere m.m. som logger treningsøktene sine med en GPS. Enten GPS trackeren sitter i en pulsklokke, sykkelcomputer, mobiltelefon eller annet. Strava har blitt populært verden over og millioner av brukere verden over logger sin trening og aktivitet med GPS som så synkroniseres mot Strava. 

På Strava er "Segmenter" blitt populært hos mange syklister. Et segment består av en definert vei eller sti strekk. Alle som sykler gjennom dette strekket vil få tiden sin på denne distansen trukket ut fra aktiviteten sin og lagt til en "resultatliste" over raskeste tider på strekket, eller segmentet. Leder får tittelen "King of the Mountain", eller KOM. Det kalles KOM uansett om det er opp et fjell eller en bakke, en flat vei, eller nedover. Et segment kan være kort eller langt og brukere kan definere nye segmenter. For mange kan det nærmest bli en besettelse å score høyt på KOM listene, ref:


Det betyr at Strava også sitter på en enorm mengde statistikk. Og den kan brukes også til å få et innblikk i sykkeltrafikken. Det blir riktignok et mål som representeres av treningsivrige syklister antagelig, da disse gjerne oftere bruker treningslogger som Strava enn "hverdagssyklister". Men om en zoomer ut på Strava Heatmaps kartet kan en få et interessant visuelt inntrykk. Ut fra dette ser det ut som om iallefall Trondheim og sannsynligvis også Stavanger/Sandes er steder med mer sykling enn Bergen. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar